Projecte Congo

El programa contribueix a la millora de l’estatut social i el coneixement i el respecte dels drets humans de les poblacions autòctones, per als homes i les dones, els i les joves i els nois i noies bantus i autòctons en el marc del desenvolupament d’una estratègia nacional de protecció dels drets.

0.00% Raised
0,00 € donated of 75.000,00 € goal
0 Donors

OBJECTIUS DEL PROJECTE

Contribuir a la millora de “estatus social” de les poblacions autòctones en el marc del desenvolupament d’una estratègia nacional de protecció dels drets. En aquest sentit, els objectius específics són:

  • Millorar el coneixement i el respecte dels drets humans de les poblacions autòctones, per als homes i les dones, els i les joves i els nois i noies bantus i autòctons.
  • Posar en marxa i desenvolupar un paquet de serveis essencials en el departament de la Lékoumou.
  • Reforçar l’accés a l’aigua potable.
  • Reforçar la mobilització social en vista de promoure canvis socials per fer evolucionar les actituds, les creences i les pràctiques negatives.

PRINCIPALS RESULTATS 2019

Durant 2019, s’han obtingut els següents resultats:

1) 1.666 membres dels comitès de protecció de la infància han estat formats i han participat en la prevenció i a la lluita contra les violències cap als infants.

A través l’estratègia de desenvolupament de les capacitats i de reforçament dels serveis socials per a la prevenció i la resposta a les violències cap als infants i el sistema de gestió dels casos,  1.666 membres dels comitès de barris i dels comitès comunitaris de protecció del infant entre els quals 766 dones i 900 homes, han estat sensibilitzats sobre les violències cap als infants.

2) Realitzat, validat, publicat i difós un estudi sobre la violència de gènere i la violència en línia en entorn escolar a la República del Congo.

Aquest estudi s’ha desenvolupat a escala nacional. El seu objectiu ha estat analitzar l’impacte de la violència de gènere sobre el sistema educatiu, en particular en les noies. Cinc tipus de violències han estat considerades en el marc d’aquest estudi: les violències verbals i/o psicològiques, les violències físiques, les violències econòmiques, els abusos sexuals i les violències en línia. Un total de 5.756 alumnes hi ha participat dels quals 240 alumnes de Sibiti al departament de Lékoumou.

3) 6.514 infants han rebut un paquet de serveis, incloent el registre dels naixements, l’educació, la salut, la justícia i la protecció del infant.

A través l’oferta de serveis i per millorar l’accés dels infants autòctons als serveis socials de base, 6.514 infants (3.317 nenes i 3.197 nens) entre els 7.210 infants (3.659 nenes i 3.551 nens) identificats han rebut un suport multiforme gràcies a un paquet de serveis que inclouen els serveis socials, d’educació, de salut i de justícia. Entre aquests infants:

  • 1.368 infants (693 nenes i 675 nens) en edat escolar no escolaritzats han estat identificats, inscrits a l’escola primària, dotats de kits escolars i assisteixen a l’escola, amb una taxa d’acabament del 60 per cent (52 per cent de nenes i 66 per cent de nens) i una taxa d’èxit del 54 per cent (51 per cent de nenes i 57 per cent de nens).
  • 5.040 infants (2.553 nenes i 2.487 nens) no registrats a l’Estat civil han rebut les seves actes de naixement i 106 infants víctimes de violències (70 nenes i 36 nens) han rebut un recolzament global.
  • Entre aquests 106 infants, 24 infants (14 nenes i 10 nens) víctimes de violències psicològiques han rebut un recolzament psicosocial a través els serveis socials, 81 infants víctimes de violències físiques (55 nenes i 26 nens) han rebut un recolzament mèdic a través de les autoritats sanitàries i 1 noia víctima de violència sexual (violació) ha estat presa en càrrec pels serveis mèdic i de justícia.

Aquests resultats il·lustren com el desenvolupament de les capacitats i el reforçament d’un sistema de referència ha contribuït a millorar l’accés dels infants autòctons als serveis essencials en termes de registre de naixements, de suport escolar, mèdic, judicial i psicosocial.

4)  23.409 persones, de les quals 10.546 dones i 5.816 infants accedeixen a l’aigua potable i a latrines millorades a 40 pobles. D’aquests nous punts d’aigua, 9 s’han construït a escoles i 7 a centres de salut.

Your Donation
Details
Terms and Conditions

Les teves dades personals s’utilitzaran per processar la teva donació, donar suport a la teva experiència en aquest lloc web i per a altres finalitats descrites a la nostra Política de privacitat.

Categories :

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

X