Sensibilització

[charityhome_vc_section_title heading_type=”h4″ title=”Sensibilització: activitats i resultats” title_weight=”bold” alignment=”left” title_separator=”dotted” sep_alignment=”left” sep_skin=”grey”][/charityhome_vc_section_title][charityhome_vc_cta alignment=”left” heading_1=”Promoció dels drets de la infància.” content_alignment=”left” heading_1_transform=”transform-none” heading_1_weight=”400″ heading_1_size=”24px”]UNICEF també treballa als països desenvolupats, on promou la vigència dels drets de la infància i incideix en el desenvolupament de legislacions i pràctiques que en garanteixin la protecció davant els canvis socials i econòmics, a més de recaptar fons per finançar els programes que duu a terme arreu del món.

A Andorra, treballem perquè la societat conegui els problemes que afecten als infants, per promoure el coneixement dels seus drets i de la Convenció, i perquè els mateixos infants, adolescents i joves els coneguin i els puguin combatre.[/charityhome_vc_cta]

Un any més continua la col·laboració amb l’EFPEM, per la qual tots els alumnes dels cursos de Formació de lleure i del Bloc general I reben formació sobre l’Unicef, els drets de l’infant, la resolució de conflictes, l’educació per al desenvolupament i l’esport per al desenvolupament.

UNICEF Andorra continua la seva vinculació amb el Consell Infantil d’Escaldes-Engordany, mitjançant el suport i assessorament al Comú. De la seva banda, el Consell Infantil de Sant Julià de Lòria ha demanat, a més de l’assessorament realitzat fins ara, la participació activa del Comitè.

En col·laboració amb el Centre de Recerca Sociològica i amb el patrocini de la Fundació Privada BPA, el 2015 es va presentar el primer informe de l’Observatori de la infància. L’objectiu del projecte és recollir tota la informació que sobre la infància hi ha al Principat, amb especial importància als indicadors de benestar infantil que utilitza l’Unicef a escala internacional.

Des del novembre de 2018, els set comuns estan certificats com a Parròquies Amigues de la Infància, convertint així a Andorra en el primer País Amic de la Infància.

El lliurament dels certificats es va dur a terme en el marc de l’Andorra Meeting Point, acte celebrat en col·laboració amb l’Hble. Comú de Sant Julià de Lòria.

La primera, dedicada als tècnics d’infància i joventut dels set comuns, va comptar amb la presència de Marta Arias, especialista en polítiques d’infància i sensibilització d’Unicef amb base a Ginebra, i del nostre responsable de sensibilització, i es va debatre sobre els consells infantils com una eina per millorar la parròquia, del pressupostos per a la infància, de donar prioritat a les veus dels nens, de vetllar perquè els seus drets s’integrin en les polítiques públiques, programes i decisions i de convertir la Convenció dels Drets de l’Infant (CDI) i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides en resultats tangibles, rellevants i mesurables per a les nenes i els nens.

La segona es va centrar en el tema “Consells infantils com a vehicle per a construir parròquies amigues de la infància” i va comptar novament amb les intervencions de Marta Arias, especialista en polítiques d’infància i sensibilització d’Unicef amb base a Ginebra, que va parlar sobre “La importància de les ciutats amigues de la infància per a un món millor”, i d’Hèctor Encuentra, responsable de sensibilització d’Unicef Andorra, amb la ponència “Com hem arribat fins aquí?”. Després de les ponències es va passar a lliurar els certificats als set comuns, que s’han compromès a continuar treballant pels drets de la infància a la seva parròquia.

S’ha presentat a l’Escola Andorrana de Santa Coloma el segon dossier educatiu “Aigua i vacunes salven vides”, amb la col·laboració del Club Piolet i el patrocini de Multisegur.

El dossier presenta activitats a l’aula sobre els drets de la infància per a alumnes d’educació maternal i primera ensenyança.

Amb motiu del Dia Internacional de la Infància es celebra la tercera edició de la Setmana de la Infància amb la col·laboració d’RTVA i de l’Escola Andorrana d’Encamp.  Durant tota la setmana els programes de producció pròpia de televisió i ràdio analitzen i  parlen sobre el tema que es tractarà en l’informe L’estat mundial de la infància 2017: infants en un món digital centrant-nos en els adolescents i els joves d’Andorra.

Com a punt fort d’aquesta setmana temàtica el programa la Rotonda es va emetre en directe des de l’Escola Andorrana d’Encamp amb la participació d’una psicòloga, d’un policia i d’un youtuber. També en aquesta tercera edició, una de les emissions de ràdio ha comptat amb la participació en directe, via telèfon, de Maria José Ravelli, responsable de comunicació d’Unicef Argentina i i coautora de la publicació Kids Online.

El 2017 i per primera vegada, UNICEF ha organitzat a tot el món actes en motiu del Dia Internacional de la Infància, que se celebra cada 20 de novembre. El leitmotiv d’aquest any era #KidsTakeOver, els infants prenen el poder.

Des d’Andorra, s’hi van afegir el MoraBanc Bàsquet Club Andorra Telecom, Radio i Televisió d’Andorra, a més d’escoles i biblioteques, que han organitzat diferents actes per donar el protagonisme als infants.

Després de diferents reunions amb els grups parlamentaris i el ministeri d’Interior i Benestar, ja han començat els treballs dels experts per a la futura llei de la Infància d’Andorra. Des del nostre comitè, hem participat en reunions amb aquests experts per exposar el nostre punt de vista de com hauria de ser aquesta nova llei i de quines són les nostres prioritats.

Durant aquest 2017, es va iniciar una prova pilot en col·laboració amb el Ministeri d’Educació i en el marc del programa La lliçó més gran del món que lideren UNESCO i UNICEF, d’una formació específica en ODS. Aquesta primera formació es va centrar en l’ODS 1: reduir la fam al món.

[charityhome_vc_mailchimp_form title_type=”h5″ widget_title=”Registra’t al nostre butlletí” title_weight=”700″ mailing_list=”a4460c9a6e” placeholder_text=”Correu electrònic” button_text=”Subscriure’s”]
X