Notícies

jcapel

28 desembre 2018

No hi ha comentaris

Home General

4 coses boniques que has fet el 2018 i que encara no saps

4 coses boniques que has fet el 2018 i que encara no saps

Avui volem compartir amb vosaltres un extracte del post publicat per la nostra companya Lara Aparicio, Storyteller d’UNICEF Comitè Espanyol:

El 2018 està a punt d’acabar. Si ja estàs pensant en les coses boniques que t’han passat aquest any, tenim una cosa a explicar-te!

El 2018 està a punt d’acabar i segur que, com a nosaltres, a tu també se t’ha passat volant. En aquests últims dies de l’any a tots ens agrada mirar enrere i recordar, sobretot, les coses boniques que ens han passat.

Per a milions d’infants a tot el món, el 2018 no ha estat un any fàcil, però també hi ha hagut espai per seguir somiant. Gràcies a totes les persones i entitats que ens donen suport, aquest 2018 també hem aconseguit treure milions de somriures, fins a les emergències més dures.

Per això, com a mostra d’agraïment per tota l’ajuda rebuda, volem explicar-te 5 coses boniques que has ajudat a fer aquest any * i que encara no coneixes:

vacunar-siria-unicef-andorra
Vacunar en un conflicte que dura gairebé 8 anys

Des de l’inici del conflicte a Síria, un dels nostres principals esforços ha estat mantenir al major nombre de nens i nenes vacunats. No podíem fer un pas enrere en el control de perilloses malalties que es poden prevenir amb una vacuna.

El 2018 hem vacunat més de 3,5 milions de nens contra la poliomielitis i més de 315.000 infants contra la diftèria, tètanus i tos ferina dins de Síria. I gràcies a tu cada dia arribem més lluny!

juegos-rohingya-unicef-andorra
Jugar amb els infants que fugen de l’horror

Els nens i nenes rohingya que han arribat a Bangladesh en l’últim any han estat testimonis dels pitjors horrors que puguem imaginar, entre ells, presenciar com assassinaven als seus pares i germans.

Per això, una de les nostres principals accions en els campaments de refugiats són els Espais Amics de la Infància, llocs on els infants, a través del joc i altres activitats aconsegueixen deixar enrere les terribles experiències que han viscut. Des de gener, més de 150.000 nensi nenes refugiats rohingya han rebut suport psicosocial.

nacer-paz-unicef-andorra
Aconseguir que neixin en pau enmig de la guerra

La guerra civil al Sudan del Sud ha convertit a aquest país en un dels pitjors llocs per arribar al món. Per això, aconseguir que els nadons neixin en pau, com el de la foto, és un dels nostres grans objectius.

Quan les dones donen a llum als seus bebès en llocs segurs, com els centres de protecció de civils de Nacions Unides, podem treballar molts aspectes clau en els seus primers dies de vida. En el que va d’any, i gràcies totes les col·laboracions que rebem, hem assessorat més de 660.000 mares sobre lactància materna i nutrició infantil i hem distribuït més de 200.000 mosquiteres per evitar que mares i fills s’encomanin de malària.

Port-au-Prince-HAITÍ-unicef-andorra
Donar un futur als infants en la pitjor crisi humanitària

Gairebé 4 anys de conflicte, el freqüent bloqueig a l’ajuda humanitària i una greu crisi econòmica han convertit al Iemen en la pitjor crisi humanitària del món. Una emergència que ens està deixant duríssimes imatges d’infants en avançat estat de desnutrició i a milions de nens i nenes fora de l’escola.

L’impacte del conflicte en els més petits podria tenir un efecte devastador en el seu futur i el del seu país. Per això en UNICEF treballem per evitar que això passi. Gràcies a la gent que ens dona suport hem tractat a més de 229.000 infants que pateixen desnutrició aguda greu i més de 157.000 nens i nenes poden seguir estudiant.

Aquests són només alguns dels exemples de tot el que s’ha aconseguit en 2018. Perquè en realitat no són només 4, sinó moltíssimes les coses boniques que ens heu ajudat a fer aquest any.

Per aquest i per tots els anys al costat dels nens, milions de gràcies, sempre!

* Les dades recullen els resultats de gener a novembre de 2018 en el cas de Bangla Desh i de gener a octubre de 2018 per a la resta de països.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

X