Es van atendre a més de 14.400 infants que havien abandonat forces o grups armats.
© UNICEF/UN0272647/Holt – El Matthew, de 17 anys, va ser raptat a casa al Sudan de Sud per un grup armat que el va retenir durant dos anys. Va ser formalment alliberat amb l’ajuda d’UNICEF i va rebre un paquet de reintegració i formació relativa a l’agricultura. També se li va assignar un assistent social, que li va proporcionar suport psicosocial i orientacions a mesura que el Matthew tornava a la vida normal.
Tot i el compromís de protegir els nens i les nenes contra la violència, tal com es reflecteix en els Objectius de Desenvolupament Sostenible, els infants segueixen patint vulneracions a les seves llars, en les seves escoles, en les seves comunitats i a Internet.
El 2019 va suposar el tancament d’una dècada especialment mortífera en la qual es van perpetrar més de 170.000 violacions greus verificades contra infants en situacions de conflicte.
La tasca d’UNICEF en l’esfera de la protecció de la infància va començar amb iniciatives encaminades a fomentar el registre dels naixements, una de les primeres eines essencials per a protegir els drets i la seguretat de cada infant.
El 2019, la quantitat de registres de naixements que van comptar amb el suport d’UNICEF va augmentar un 35% respecte a 2018. En aquests moments, UNICEF dóna suport a 13 països prioritaris (els quals representen un percentatge una mica superior a 1 de cada 3 de tots els infants sense registrar del món) amb el propòsit d’accelerar les actuacions.
UNICEF també va prestar assistència a 24 països a l’hora de posar en pràctica el model de resposta nacional WeProtect, per tal d’encarar l’explotació i els abusos sexuals dels infants en línia.
En general, el 2019, UNICEF va prestar serveis de salut, treball social o justícia i aplicació de la llei a un 17% més de nens i nenes que patien actes de violència en comparació amb 2018.
El 2019, UNICEF també va prestar serveis de protecció a milions d’infants en situacions humanitàries en 74 països. Més de 4,37 milions de nenes i nens de 22 països afectats per mines terrestres i altres armes explosives es van beneficiar de les corresponents intervencions de prevenció i assistència als supervivents. Així mateix, les iniciatives destinades a protegir els infants davant l’explotació i els abusos en les situacions d’emergència van augmentar de 16 països el 2018 a 32 països en 2019. En total, més de 8,9 milions d’adults i infants van tenir accés a un canal per denunciar els casos d’explotació i abusos sexuals durant el 2019, un augment de l’27% respecte al 2018.
UNICEF va prestar suport a 128 països per posar en pràctica una sèrie d’intervencions amb l’objectiu de millorar l’accés dels nens o nenes a la justícia. La tasca d’UNICEF en l’esfera de la defensa dels drets dels infants desproveïts de cura parental, especialment els infants amb discapacitat, va sortir reforçada amb una històrica resolució de l’Assemblea General de les Nacions Unides centrada a prevenir la separació de les famílies i en posar fi a l’internament dels menors.
D’altra banda, més de 158.000 nenes i dones van rebre serveis de prevenció i protecció davant de la mutilació genital femenina. La contribució d’UNICEF va permetre dur a terme intervencions de prevenció i atenció per frenar el matrimoni infantil de més de 5,7 milions de nenes adolescents.
Amb vista al futur, i amb el propòsit d’accelerar el ritme dels progressos, UNICEF s’esforçarà per enfortir els sistemes que prevenen la violència contra els infants i donen resposta a aquesta, així com per garantir l’accés dels nens a la justícia. UNICEF també posarà l’accent en el seguiment i en programes de canvi de comportament, juntament amb la implicació comunitària, com maneres de transformar les pràctiques perjudicials i abordar les normes socials i de gènere que contribueixen a nombroses formes de violència contra els infants.
Principals resultats:
Prat de la Creu, 59-65, esc. B 4t 3
AD500 Andorra la Vella
Principat d’Andorra
© Copyright 2023 - Unicef
Deixa un comentari