Notícies

Unicef Andorra

04 agost 2021

No hi ha comentaris

Home General

Declaració conjunta de la directora executiva d’UNICEF, Henrietta Fore, i el director general de l’OMS, el Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, amb motiu de la Setmana Mundial de la Lactància Materna

Declaració conjunta de la directora executiva d’UNICEF, Henrietta Fore, i el director general de l’OMS, el Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, amb motiu de la Setmana Mundial de la Lactància Materna

NOVA YORK/GINEBRA, 2 d’agost de 2021 – “A principis d’aquest any, els governs, els donants, la societat civil i el sector privat es van unir per a posar en marxa l’Any d’Acció de la Nutrició per al Creixement. L’Any d’Acció ofereix una oportunitat històrica per a transformar la forma en què el món encara el compromís d’eliminar la desnutrició infantil.

La Lactància Materna és un element fonamental per a complir amb aquest compromís.

La iniciació de la lactància materna en la primera hora de vida, seguida de la lactància materna exclusiva durant sis mesos i la continuació de la lactància materna fins als dos anys o més, ofereixen una sòlida línia de defensa contra totes les formes de malnutrició infantil, incloses l’emaciació i l’obesitat. La lactància materna també es pot considerar com la primera vacuna dels bebès, ja que els protegeix contra moltes malalties comunes de la infància.

Encara que en els últims quaranta anys s’han produït avanços en les taxes de lactància materna –a causa d’un augment del 50% en la prevalença de la lactància materna exclusiva a tot el món–, la pandèmia de COVID-19 ha posat de manifest la fragilitat d’aquests assoliments.

En molts països, la pandèmia ha provocat importants interrupcions en els serveis de suport a la lactància materna, al mateix temps que ha augmentat el risc d’inseguretat alimentària i de malnutrició. Diversos països han notificat que els productors d’aliments per a bebès han agreujat aquests riscos en generar el temor infundat que la lactància materna pot transmetre la COVID-19, la qual cosa els ha portat a comercialitzar els seus productes com una alternativa més segura.

La Setmana Mundial de la Lactància Materna d’enguany, el lema de la qual és Protegir la lactància materna: Una responsabilitat compartida, permet examinar els compromisos assumits a principis d’enguany per a donar prioritat als entorns que facilitin que les mares i els bebès practiquin la lactància materna. Això inclou les següents mesures:

  • Garantir que els governs, el personal sanitari i la indústria apliquin el Codi Internacional de Comercialització de Succedanis de la Llet Materna, establert per a protegir les mares de les pràctiques de comercialització agressives de la indústria d’aliments per a bebès.
  • Garantir que el personal sanitari disposi dels recursos i la informació necessaris per a fer costat eficaçment a les mares en la lactància materna, entre altres coses mitjançant iniciatives mundials com la Iniciativa d’Hospitals Amics de la Infància, i les directrius sobre assessorament en matèria de lactància.
  • Garantir que les organitzacions concedeixin a les dones el temps i l’espai que necessiten per a alletar, la qual cosa inclou oferir un permís parental remunerat amb una llicència de maternitat de major durada; instal·lar en el lloc de treball llocs segurs per a la lactància; facilitar l’accés a guarderies assequibles i de bona qualitat; i oferir prestacions universals per fills i salaris adequats.

A mesura que ens acostem al Cim dels Sistemes Alimentaris de l’ONU de setembre i a la Cimera de la Nutrició per al Creixement de Tòquio de desembre, els governs, els donants, la societat civil i el sector privat tenen l’oportunitat de realitzar inversions i compromisos intel·ligents per a fer front a la crisi mundial de la malnutrició, incloent la protecció i la promoció de la lactància materna i el suport a aquesta pràctica a través de polítiques, programes i accions més contundents.

No és el moment de rebaixar les nostres ambicions. És el moment d’apuntar alt. Ens comprometem al fet que l’Any d’Acció de la Nutrició per al Creixement sigui un èxit, garantint que el dret de tots els infants a una alimentació nutritiva, segura i assequible i a una nutrició adequada es faci realitat des del principi de la vida, començant per la lactància materna.”

Sobre UNICEF

UNICEF treballa en alguns dels llocs més difícils per a arribar als nens i nenes més desfavorits del món.  En 190 països i territoris, treballem per a cada infant, a tot arreu, cada dia, per a construir un món millor per a tots.

Sobre l’OMS

L’Organització Mundial de la Salut lidera les activitats mundials de salut pública en el marc del sistema de les Nacions Unides. Fundada en 1948, l’OMS col·labora amb els seus 194 Estats membres en sis regions i a través de més de 149 oficines, per a promoure la salut, preservar la seguretat mundial i servir a les poblacions vulnerables. El nostre objectiu per a 2019-2023 és aconseguir que mil milions de persones més comptin amb cobertura sanitària universal, que mil milions de persones més estiguin millor protegides enfront d’emergències sanitàries i que mil milions de persones més gaudeixin d’una millor salut i benestar. Per a obtenir informació actualitzada sobre COVID-19 i consells de salut pública per a protegir-se dels coronavirus, visiti www.who.int i segueixi a l’OMS en Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok, Pinterest, Snapchat, YouTube, Twitch.

Per a més informació:

Mercè Miguel

UNICEF Andorra, Tel: 885001

E-mail: sensibilitzacio@seoaprende.com/unicef

Helen Wylie, UNICEF Nueva York, Tel: +1 917 244 2215, hwylie@unicef.org

Pippa Haughton, OMS Ginebra, Tel: +41 22 791 2332, haughtonp@who.int or mediainquiries@who.int

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

X