Notícies

Unicef Andorra

05 agost 2020

No hi ha comentaris

Home General

Emergències 2019: allà on més falta faci

Emergències 2019: allà on més falta faci

Durant el 2019, s’han enviat fons a l’emergència pel Cicló Idai a Moçambic, pels atemptats a Sri-Lanka, i pels refugiats sirians a Jordània.

Refugiats Sirians a Jordània:

refugiats sirians a jordania-2019

La delegació d’Unicef Andorra visitant un assentament temporal a les afores d’Amman  ©Unicef Andorra 2019

El nostre ambaixador, Albert Llovera va fer una visita a Jordània per conèixer els infants que es beneficien dels serveis prestats per UNICEF en aquell país. Durant la visita, l’ambaixador de l’UNICEF va distribuir cadires de rodes a alguns dels infants vulnerables que viuen als camps de refugiats, a assentaments temporals o a la comunitat d’acollida. Les cadires de rodes van ser donades generosament per Sunrise Medical i transportades fins a Amman amb el suport logístic de NA Grup. Amb les seves cadires de rodes noves, els infants que se’n beneficiaran tindran més fàcil  realitzar els seus drets com són assistir a l’escola o jugar amb els seus amics. La donació de cadires de rodes va ser complementada per una donació econòmica des del comitè.

Durant la seva visita, Llovera es va reunir amb alguns infants que assisteixen a un dels més de 100 centres Makani que reben el suport de UNICEF (Makani significa “El meu espai” en àrab). Els nens i nenes que visiten els centres quan no van a escola, hi reben suport per a l’aprenentatge, habilitats de vida i serveis de protecció, i a l’hora és un lloc que treballa per evitar l’abandonament escolar mitjançant activitats d’educació informal.

Llovera, acompanyat per la seva filla i de la presidenta i la directora del comitè nacional d’Andorra per l’Unicef, també va visitar el campament de refugiats Za’atari on UNICEF dóna suport a l’educació a les escoles i als centres Makani, a accions de protecció infantil, a l’accés a l’aigua i sanejament i serveis de salut a 44.000 nens i nenes.

Cicló Idai a Moçambic:

El mes de març de 2019, el cicló Idai deixava més de 1,5 milions de persones, dels quals aproximadament la meitat són infants, afectades per les greus inundacions que va provocar el al seu pas per  Moçambic i altres països veïns. La Plataforma d’ONG d’Andorra va decidir obrir campanya per donar resposta als danys causats a les escoles i als centres de salut i a la infraestructura d’aigua i sanejament, per donar accés a l’aigua segura per a les comunitats afectades, per disminuir el risc de malalties transmeses per l’aigua, per recuperar les llars i per mitigar el possible augment dels riscos de desprotecció, especialment per a les dones i els menors.

cicló idai moçambic

Karel Prinsloo / Arete / UNCDF Mozambique

Els fons rebuts de la Plataforma juntament amb fons propis enviats es van poder obtenir aquest resultats i arribar a milers d’infants i famílies afectades.

  • 812.065 persones van tenir accés aigua potable i 363.934 van rebre serveis de sanejament i higiene decent.
  • 640.978 menors de 5 anys van ser seguits per desnutrició i 3.034 van rebre atenció urgent per protegir la seva vida contra la desnutrició aguda greu .
  • 673.614 nens i nenes van ser vacunats i d’aquesta manera, combatre el xarampió i els brots de còlera a les zones afectades per inundacions.
  • 103.932 alumnes van tornar a classe, evitant que la seva educació patis interrupcions, mentre les seves escoles eren reparades o reconstruïdes; i 11.624 nens de 3-5 anys van participar en tallers d’aprenentatge basats en el joc.
  • Més de 31.541 infants van rebre suport psicosocial per ajudar-los a recuperar-se de les seves terribles experiències i el trauma causat per la situació viscuda.

Atemptats a Sri Lanka:

emergència srilanka 2019

Dra. Dhammica Rowel, oficial de salut i nutrició d’UNICEF (esquerra) i la doctora Manjula Kularatne, consultora principal anestesista de la unitat de traumatologia neuronal, Hospital Nacional de Sri Lanka, Colombo amb ventiladors amb sondes pediàtriques subministrats per UNICEF (© UNICEF Sri Lanka / Sharni Jayawardene)

El Diumenge de Pasqua de 2019, la capital de Sri Lanka va patir una sèrie d’atemptats que van causar més de 250 morts, de les quals gairebé tres quartes parts eren dones i infants. Gràcies al donatiu d’una fundació aliada del nostre comitè, es van poder enviar fons per donar suport psicosocial als infants i les seves famílies afectades pels atemptats així com per subministrar als hospitals, els recursos i materials necessaris per tractar als ferits i alhora, millorar els seus serveis en el cas d’una emergència futura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

X