La pandèmia de la Covid-19 ha provocat un reajustament del nostre dia a dia, de les nostres activitats quotidianes i de les relacions personals i professionals.
Per al nostre Comitè, la salut i el benestar dels infants i adolescents d’Andorra durant aquest confinament és prioritari i per aquest motiu hem volgut preguntar a diferents experts, com podem gestionar de la millor manera aquesta situació des de diferents àrees.
En el nostre canal de https://www.youtube.com/user/UnicefAnd anirem penjant setmanalment les entrevistes perquè les pugueu consultar i a més a més us donarem l’oportunitat de fer-nos arribar preguntes pels entrevistats des de les nostres xarxes socials (https://www.instagram.com/unicefand/, https://www.facebook.com/unicefandorra i https://twitter.com/unicefandorra).
Si ho prefereixes, també pots utilitzar el nostre correu electrònic info@seoaprende.com/unicef.
Et presentem a la nostra primera entrevistada, la Marta Albert:
Nascuda a Andorra, de formació psicòloga, actualment treballa a l’Hospital Nostra Sra. de Meritxell tot i que es va formar i treballar durant catorze anys a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.
Ha treballat amb primera infància, amb infants i joves malalts i pal·liatius, en centres d’acolliment i actualment treballa amb adolescents amb malaltia mental aquí Andorra. És vocal a la junta del Col·legi de psicòlegs d’Andorra.
Tema a tractar: adolescència i salut mental durant el confinament per la COVID-19.
El segon entrevistat ha estat el Carles Perea (@carlesperea) . És mestre, educador social i psicopedagog i treballa com a docent al departament de l’Escola Andorrana del MEES.
Actualment és doctorand en Didàctica, Pedagogia Social i Formació Dual i membre del GRIE (Grup de Recerca Interdisciplinari en Educació) de la Universitat d’Andorra i expert del grup d’investigació educativa de la Universitat Internacional Valenciana. (VIU)
Tema a tractar: l’escola a casa durant el confinament per la COVID-19.
AUTEA, Associació d’Afectats d’Autisme d’Andorra, és una associació sense ànim de lucre, formada per persones afectades, familiars i voluntaris. Neix amb la finalitat d’orientar i ajudar les famílies, intentar millorar la qualitat de vida de les persones afectades, defensar els seus drets i contribuir a la divulgació i coneixement dels trastorns de l’espectre autista.
Inés Martí, és la presidenta d’AUTEA i amb ella hem parlat d‘Autisme i COvid-19.
La inclusió no és inserir persones amb discapacitat a les estructures existents sinó transformar els sistemes perquè ens incloguin a tots i totes.
A continuació l’entrevista feta a l’Anna Jimènez sobre “Discapacitat Intel·lectual i confinament”. Psicòloga, especialista en discapacitat i alteracions de conducta, de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell.
La salut dels més petits a càrrec de la Pediatra Rosa Peiró: vacunes, alimentació, alletament, i altres recomanacions.
El confinament durant més de dos mesos ha significat per a les famílies un reajustament dels horaris familiars dels àpats i una planificació diferent dels seus menús. La Marta Pons, dietista i nutricionista, ens ha oferit eines i recursos per a un confinament i desconfinament saludable.
Tema a tractar: hàbits alimentaris saludables durant la COvid-19
L’ambaixador d’Unicef, l’Albert Llovera, s’ha apuntat a fer un Zoom Meeting i a contestar a les preguntes dels seus seguidors.
Prat de la Creu, 59-65, esc. B 4t 3
AD500 Andorra la Vella
Principat d’Andorra
© Copyright 2023 - Unicef
Deixa un comentari