Recursos educatius inclusius.

Durant aquest temps excepcional, quan tothom s’ha de quedar a casa, és important tenir idees i materials que puguem fer amb els nostres fills i filles.

Mantenir els infants ocupats és un treball a temps complet i trobar opcions divertides per a aquells amb discapacitats pot ser encara més difícil.

Hem de recordar que la millor manera d’ensenyar i aprendre és a través del joc. Independentment de l’edat o discapacitat, quan juguem, no només ens divertim, sinó que també aprenem. Una bona manera de començar és trobar activitats que a l’infant ja li agradin.

Aquí hi ha algunes idees:

  • Col·locar una varietat de joguines en una safata o superfície plana per jugar, utilitzar diferents tipus d’objectes o joguines per estimular-lo. Proveu joguines sensorials o joguines amb ventoses que s’enganxen a les superfícies planes (també podeu utilitzar esponges, gots o gots de plàstic, etc.).
  • Mirar les seves sèries o pel·lícules favorites. Alguns suggeriments són programes infantils amb molt so i/o color. L’emoció i els efectes sòlids atreuen la seva atenció.
  • Fer un vídeo de les coses que esteu fent junts i que el protagonista principal sigui ell o ella.
  • Portar-los a la cuina per ajudar a preparar els aliments o altres activitats. Depenent del que estàs fent i com t’interessa, pots deixar que t’ajudin o simplement donar-los el seu propi recipient de plàstic i espàtula per imitar les teves accions.
  • Aprofita els teus talents artístics i deixa’ls acolorir o dibuixar. Hi ha dibuixos que tenen una forma fàcil perquè els nens que tenen poca mobilitat fàcilment puguin copar-los! O buscar un pinzell de pintura àmplia, algunes aquarel·les i paper, i després deixar-los pintar.
  • Llegir llibres junts en una posició còmoda asseguda o dempeus (depenent de la discapacitat). Hi ha un munt de llibres de contes. Trobar una posició correcta ens ajuda que la lectura sigui més còmoda i els anima a mantenir el cap amunt.
  • Obtenir una safata/cub d’aigua o sorra per al seu fill perquè pugui jugar amb diferents textures. També pots afegir bany de bombolles o joguines de sorra/aigua. Podem imaginar que estem a la platja, al pati o la banyera.
  • Passar un temps tranquil jugant amb puzles senzills. Utilitzar una superfície plana i llisa (una taula o una safata) farà que l’activitat sigui més fàcil.
  • Cantar, ballar i fer soroll tots junts. Fins i tot poden utilitzar qualsevol olla de cocció i instruments casolans per mantenir el ritme.
  • Escolta diversos tipus de música amb ritmes diferents, així aprendran a apreciar-la i saber quin és el seu ritme favorit (si l’infant té una discapacitat auditiva, juga al ritme-amb passos i salts, la llengua de signes està plena de ritme, i poden aprendre noves paraules, frases i fins i tot inventar històries rítmiques en llengua de signes).
  • Inventar jocs amb moviment i una pilota. Els tipus de joc amb les mans i els peus dependran de la mobilitat dels infants. Una bona idea és utilitzar una bola de drap que pot preparar ell mateix.
  • Preparar un teatre de titelles (es poden preparar amb mitges o guants).. Fins i tot es podria configurar un escenari amb una gran capsa de cartó per fer que l’espectacle sigui un veritable èxit.
  • Després de cada activitat seria bo practicar les rutines de rehabilitació que heu après. Estirament, massatge, tècniques de respiració. Això és molt important, ja que us ajudarà a relaxar-vos junts.
  • Doni’ls una càmera (el seu telèfon per exemple) i deixi’ls fer fotos divertides dels que estan a casa, de la mascota familiar o de les seves coses preferides. Serà divertit veure-ho més tard. Si la mobilitat no ho permet, llavors fes tu les fotos i després ho mireu junts.
  • Fer treballs manuals diferents com tallar i enganxar o fer la mà o petjades amb la pintura. Utilitzar alguns articles domèstics o aliments, així, com macarrons, fil, o botons.
  • Fer bombolles de sabó.

Depenent de les capacitats de l’infant i la personalitat, algunes activitats poden ser millor que d’altres. A vegades les idees més simples funcionen millor. Proveu algunes d’aquestes idees, sigues creatiu i amplia la teva llista!

 

ENLLAÇOS A EINES D’APRENENTATGE PRÀCTIC:

do2learn

ofereix milers de recursos per desenvolupar diferents capacitats.

https://do2learn.com/

Llibres sensorials-crea el teu propi

Michelle Turner, experta en el moviment, et mostra com crear grans llibres sensorials per al seu fill.

Llibres de llengua de signes

Cada país té el seu propi llenguatge de signes, és important que accedeixin a la història o històries a través de pàgines educatives com les següents:

https://www.fantasticfunandlearning.com/sign-language-books-for-kids.html

https://homeschoolmasteryacademy.com/sign-language-books-kids/

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

X