Notícies

Unicef Andorra

17 març 2020

No hi ha comentaris

Home Infants

Recursos educatius per fer front al Covid-19. Bloc 1.

Recursos educatius per fer front al Covid-19. Bloc 1.

Davant dels dies de confinament que ens esperen, des d’Unicef Andorra volem fer-vos arribar diferents recursos educatius per a infants i adolescents, per a realitzar individualment o amb família, a casa.

Jocs, còmics, treballs manuals, cuina, lectures…,  idees diferents, creatives i sostenibles, amb diferents idiomes i amb l’objectiu de fer més lleugera la situació actual.

Right Runner d’UNICEF és un joc gratuït sense anuncis ni compres dins de l’aplicació. El descarregues una vegada, i jugues per sempre.  Amb Right Runner d’UNICEF t’uniràs a una nova generació de joves que s’expressen, inspiren a uns altres, reclamen els seus drets i lideren el camí cap al món que es mereixen. Un món que està al teu abast.

Right Runner

Patina en un barri antic ple d’obstacles, fes parkour camí a l’escola, corre a un lloc segur durant una inundació extrema, salta i llisca’t en una ciutat fosca i perillosa i puja al cim de la muntanya fins a aconseguir un nivell interactiu final i únic, on la teva veu és la protagonista. Una veu poderosa que té dret a ser escoltada! Més informació: https://www.unicef.org/lac/right-runner

Les activitats de reciclatge per a infants ens permeten treballar la importància de cuidar el medi ambient alhora que fem una cosa divertida al costat dels més petits de la família. A més, els treballs manuals els ajuden a desenvolupar la seva imaginació, creativitat i motricitat.

Els d’Educo ens ofereixen aquestes idees: https://www.educo.org/Blog/Reciclaje-actividades-y-manualidades-para-ninos

Des de la web https://www.sortirambnens.com/per-fer-a-casa/  et proposen activitats infantils per a tota la família:  jocs de taula, experiments, aplicacions mòbils, cançons, contes tradicionals  i per als més llaminers i tastaolletes et  proposen diferents receptes de cuina per fer a casa: entrants, primers i segons plats i postres.

El @carles_perea, educador social, mestre i psicopedagog, des del seu blog d’educació de RTVA ens ofereix  diferents recursos per poder treballar a casa amb els més petits la lectura, l’expressió escrita, les ciències socials i les ciències naturals, les matemàtiques, la música i les arts plàstiques. https://www.andorradifusio.ad/blog/aprendre-casa

 

Compartim el joc del Memory d’@unicef_cat, per si es vol exercitar la memòria sense oblidar els drets dels nens i les nenes.

Memory Unicef

És una aplicació que podeu descarregar a: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.unicef.memory.game&hl=ca

I si t’apassionen els còmics, a la web de “La lliçó més gran del món” en podràs trobar per treballar els Objectius del Desenvolupament Sostenible: https://worldslargestlesson.globalgoals.org/es/using-the-power-of-comics/

comics

Molts d’aquests recursos els pots trobar en diferents idiomes: català, espanyol, francès, angles. És una bona manera  de repassar els coneixements lingüístics també.

El Museu Carmen Thyssen també ens ofereix una activitat per realitzar a casa i que podràs compartir a les teves xarxes socials:

https://museucarmenthyssenandorra.ad/activitat/mctachallenge-quedatacasa-goyen/

Thyssen

 

I si tens impressora a casa, PollyAnna Andorra ha preparat un dossier d’activitats imprimibles per als infants i que pots descarregar aquí:

https://wetransfer.com/downloads/8d6f1dd1911204b47406d7cd30a1265220200317112131/062765

El Grup SM ofereix una app gratuïta amb contingut lúdic i llibres de lectura dirigida a alumnes de Primària, en la qual els escolars podran repassar i reforçar les matèries amb contingut lúdic i llibres de lectura. D’aquesta manera SM vol donar suport a l’aprenentatge en línia de nens i professors a través d’aplicacions didàctiques.

MARS

 

https://universoabierto.org/2020/03/14/el-grupo-sm-ofrece-gratis-acceso-a-su-plataforma-con-libros-y-juegos-de-su-aula-virtual-de-aprendizaje-m-a-r-s-para-ninos-durante-el-periodo-de-coronavirus/

A  la web de https://escoles.fundesplai.org/blog/21-idees-creatives-i-educatives-per-fer-amb-els-nens-i-nenes-a-casa/ podràs trobar 21 idees creatives d’activitats, jocs i experiments perquè siguin uns dies divertits i amb infinitat d’oportunitats per aprendre, créixer i conviure amb bon humor.

Fundesplai

Si tens unes tisores i cola, l’Illa Carlemany et permet descarregar-te des del seu https://www.facebook.com/illacarlemany/ un regal pel dia del Pare! Crea la teva pròpia màscara!

illa carlemany

El director de cinema Javier Arazola, des del https://diarieducacio.cat/ ens ofereix una llista de 10 pel·lícules per reflexionar sobre la complexa relació entre professors i adolescents i com el cinema és una magnífica eina educativa. Una activitat ideal per a infants de 12 a 18 anys.

el club de los poetas muertos

https://diarieducacio.cat/docents-i-adolescents-deu-pellicules-que-ens-poden-salvar/

Aquí tenim una proposta pels apassionats del National Geographic, la seva versió per a infants i adolescents: Vídeos, jocs, revistes, concursos, podcasts i canal a YouTube!  https://kids.nationalgeographic.com/

national geographic

Un dels nostres col·laboradors amb més ritme, L’Escola Líquid Dansa té preparada per a tota la setmana, de 9.30 del matí fins a les 19.00 h de la tarda, tot un seguit d’activitats per a moure el cos per a infants a partir de tres anys!

Tot el seu equip a “tope” per fer-vos passar aquests dies a casa de la millor manera!  https://www.liquiddansa.com/!

liquid dansa

L’Escola d’Art d’Ordino, La Capsa Espai de Creació,  utilitza les seves xarxes socials https://www.facebook.com/lacapsaespaisdecreacio i https://www.instagram.com/culturaordino/ per penjar vídeos tutorials amb cursos de dibuix, escriptura creativa, introducció a l’espectacle, etc…

Reciclaclar és un videojoc que convida a alumnes i estudiants d’Andorra (de 10 a 12 anys) a lluitar contra el canvi climàtic i la cura pel medi ambient. La consigna és que cada cop que reciclem els nostres residus correctament, aconseguim energia perquè una nau pugui obtenir impuls suficient per a enlairar-se i arribar a altres planetes… A través de l’entreteniment, els participants aprenen divertint-se i amplien els seus coneixements sobre els nostres residus.

reciclaclar

Durant aquests dies que hem d’estar a casa SIT Comunicació (www.sit.ad)  ha obert el joc per a tots i totes. https://reciclaclar.com/

Perquè el període de confinament no sigui una excusa per no anar de museus, La Casa Rossell, el Museu Nacional de l’Automòbil i el Museu Casa d’Areny- Plandolit, la Casa Rull i la Farga Rosell  obren les seves portes en línia  perquè gaudeixis d’una visita virtual en un entorn de 360 graus  https://www.cultura.ad/museus-i-monuments/visites-virtuals

 

L’Escultora Emma Regada proposa a petits i grans a participar en la realització d’una escultura col·lectiva, feta de cases que aniran col·locades en una estructura de ferro que farà després, quan acabi la situació de confinament. Tens tota la informació a les seves xarxes socials https://www.facebook.com/emmaescultora/ i al https://www.bondia.ad/societat/emma-regada-proposa-fer-casetes-una-escultura-collectiva

La Universitat d’Andorra posa a disposició del públic les dues publicacions que s’han editat fins ara de la col·lecció Treballs del bàtxelor en Ciències de l’educació, dos contes infantils elaborats per estudiants, com ‘Els germans Stefanoni’ o ‘Andorra amb ulls de formiga’.

Pots descarregar-los en pdf aquí: https://www.uda.ad/universitat/universitat-i-societat/publicacions/

Concurs de Punts de Llibre organitzat per la Biblioteca del https://www.comusantjulia.ad/. Hi poden participar tots els infants, joves i adults distribuïts en 5 categories: de 3 a 5 anys, de 6 a 8 anys, de 9 a 11 anys, de 12 a 15 anys i +16 anys. Els dibuixos han de ser originals i cada participant pot presentar com a màxim 4 punts de llibre. Teniu fins al 4 de maig i ens sembla una activitat ideal per realitzar a casa i compartir-la amb la família.

 

En aquesta web podeu trobar vídeos per realitzar ioga amb els més petits de casa.

https://smileandlearn.com/yoga-y-relajacion-para-ninos/

La salutació al sol, la postura del gat, del gos, de la cobra… es pot començar a practicar a partir dels 3 anys. Els seus beneficis els ajudaran a controlar millor el seu cos i la seva ment, aprendran a canalitzar l’energia, millorarà la seva autoestima i incorporaran hàbits saludables al seu dia a dia.

 

El @david.amat és professor de música a l’escola andorrana, saxofonista, percussionista i membre d’@elspali i de la Grossband de la Massana,  avui ens ha explicat com seguir practicant música a casa.

 

Per mitjà de la música podem oferir als infants i adolescents  la possibilitat d’ expressar els sentiments i comunicar-se, i utilitzar un llenguatge universal per a tothom. L’ aprenentatge d’ aquesta disciplina dota aquells que l’ estudien d’ imaginació i creativitat, enriqueix altres àrees del seu coneixement com les habilitats motores i rítmiques.

La veu, un instrument que ens ofereix el mateix cos, la podem exercitar a casa cantant les cançons que més ens agraden i podem acompanyar-la amb la dansa o percussió corporal.

Si tenim la sort de tenir un o diversos instruments, aquests dies de confinament, són ideals per practicar i desenvolupar la concentració, la memòria, la planificació i l’atenció al detall mitjançant la seva pràctica.

Si volem utilitzar alguna aplicació, el David ens recomana https://yousician.com/ per aprendre a tocar l’ ukulele, la guitarra, el piano i practicar el cant. La  Drum School pels amants de la bateria i Smule pels fans del Karaoke, totes dues les pots trobar al Google Play.

La música pot canviar el món, perquè pot canviar a les persones. Bono, U2

 

Melina Furman, biòloga, investigadora argentina i autora de llibres com a ‘Guia per a criar fills curiosos’, ens ofereix diverses activitats per a fer amb els infants atenent les intel·ligències múltiples.

https://www.educaciontrespuntocero.com/opinion/aprender-en-casa-confinamiento-coronavirus-melina-furman/

 

La Judith Silvestre és una de les nostres voluntàries, però es més coneguda com a @juu_pastelitos una aficionada a la cuina molt dolça i talentosa!

En el seu canal de https://www.youtube.com/channel/UCBtpLcQPbQviQz07rXbCGTA podràs trobar una recepta de creps per a que puguin fer els petits de la casa que ha dissenyat especialment per aquests dies.

 

Dades o ficció: Quant saps sobre la malaltia per coronavirus (COVID-19)?

Conèixer les dades és fonamental per a estar ben preparat i protegir-te a tu mateix i als teus familiars i amics.

Al mateix temps que es propaga la malaltia per coronavirus (COVID-19), també ho fa la desinformació. Conèixer les dades és fonamental per a estar ben preparat i protegir-te a tu mateix i als teus éssers estimats contra el virus.

Comprova quant saps sobre el virus i ajuda’ns a abordar la desinformació compartint aquest qüestionari amb la teva família, els teus amics i els teus col·legues.

https://www.unicef.org/es/coronavirus/datos-o-ficcion-cuanto-sabes-acerca-de-coronavirus-covid-19

 

 El sistema Montessori assegura que els infants que juguen amb puzles :

Desenvolupen la memòria visual. Els nens fixen el model d’un puzle que volen realitzar en la seva memòria visual per poder desenvolupar-ho. Si s’entrenen amb diferents puzles i intenten mirar-ho les menors vegades possible aniran desenvolupant aquesta memòria que tant els farà falta en els seus futurs aprenentatges.
Desenvolupen la concentració. Quan els nens fan un puzle, observen i exploren els objectes que tenen al seu al voltant, millorant la seva atenció i concentració. A més, aprendran a organitzar informació i conceptes.
Reforcen el pensament lògic. A més d’aprendre conceptes escolars com a nombres, lletres, formes, animals, colors, objectes, etc.
Estimula l’habilitat espacial i matemàtica. S’ha comprovat que realitzar puzles de forma habitual potencia les habilitats espacials. S’entén com a habilitats espacials com l’habilitat de pensar en imatges en tres dimensions i així transformar-les i rotar-les en el nostre cervell amb major facilitat. D’aquesta manera el nen tindrà una major sensibilitat per treballar amb figures i formes mentalment. Aquesta habilitat ajudarà en el desenvolupament de capacitats per a la ciència, tecnologia i les matemàtiques.
Milloren el desenvolupament motriu. Quan els nens realitzen puzles han d’agafar les peces i col·locar-les en el lloc que correspon estimulant la coordinació mà-ull i entrenant a fer la pinça amb el polze i l’índex. La manipulació de les peces ajudarà en el desenvolupament de la futura escriptura.
Ensenya autocontrol, relaxació i reflexió. El nen ha de concentrar-se tant amb el que té davant que aprendrà a auto-controlar-se i a reflexionar abans d’actuar. Per molt que vulgui posar una peça, no ha de fer-ho fins que estigui segur.
Millora l’auto-estima i la creativitat. Realitzar un puzle és un repte i un orgull per al nen. El nen a través de la tolerància entrenarà situacions frustrants quan hi hagi dificultats de completar-ho. Millora el raonament així com la resolució de problemes.
Aprenen a sintetitzar la informació rebuda de l’entorn. Amb la imatge general han de localitzar cadascuna de les peces i amb elles aconseguir formar el model.
A més, segons recerques recents, realitzar puzles des de la infantesa podria prevenir del desenvolupament de problemes de memòria en la vellesa.

Us animeu a compartir un puzle amb tota la família o preferiu fer-lo sols?

Tags :

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

X