NOVA YORK / GINEBRA, 1 d’agost de 2022 – “A mesura que les crisis globals continuen amenaçant la salut i la nutrició de milions de nadons i infants, la importància vital de la lactància materna com el millor inici possible de la vida és més crítica que mai.
“Aquesta , sota el seu lema Afavoreix la lactància materna: educar i recolzar, UNICEF i l’OMS demanen als governs que destinin més recursos per protegir, promoure i donar suport a les polítiques i programes de lactància materna, especialment per a les famílies més vulnerables que viuen en entorns d’emergència.
“Durant les emergències, incloses les de l’Afganistan, el Iemen, Ucraïna, la Banya d’Àfrica i el Sahel, la lactància materna garanteix una font d’aliment segura, nutritiva i accessible per a nadons i infants petits. Ofereix una poderosa línia de defensa contra la malaltia i totes les formes de desnutrició infantil, inclòs el malbaratament.
“La lactància materna també actua com la primera vacuna del nadó, protegint-los de malalties infantils comunes.
“No obstant això, l’angoixa emocional, l’esgotament físic, la falta d’espai i privacitat i la mala experiència de sanejament de les mares en entorns d’emergència fan que molts nadons estiguin perdent els beneficis de la lactància materna per ajudar-los a sobreviure.
“Menys de la meitat de tots els nadons nounats estan alletats en la primera hora de vida, cosa que els deixa més vulnerables a la malaltia i a la mort. I només el 44% dels nadons alleten exclusivament en els primers sis mesos de vida, per sota de l’objectiu de l’Assemblea Mundial de la Salut del 50% per al 2025.
“Protegir, promoure i donar suport a la lactància materna és més important que mai, no només per protegir el nostre planeta com a últim sistema alimentari natural, sostenible i primer, sinó també per a la supervivència, el creixement i el desenvolupament de milions de nadons.
“És per això que UNICEF i l’OMS fan una crida als governs, als donants, a la societat civil i al sector privat a intensificar els esforços per:
Sobre UNICEF
UNICEF treballa en alguns dels llocs més durs del món, per arribar als infants més desfavorits del món. En més de 190 països i territoris, treballem per a tots els infants, a tot arreu, per construir un món millor per a tothom.
Sobre l’OMS
L’Organització Mundial de la Salut proporciona un lideratge global en salut pública dins del sistema de les Nacions Unides. Fundada el 1948, l’OMS treballa amb 194 estats membres, en sis regions i des de 149 oficines, per promoure la salut, mantenir el món segur i servir els vulnerables. El nostre objectiu per al període 2019-2023 és garantir que mil milions de persones més tinguin cobertura sanitària universal, protegir mil milions de persones més de les emergències sanitàries i proporcionar a mil milions de persones més una millor salut i benestar.
Per obtenir actualitzacions sobre COVID-19 i consells de salut pública per protegir-vos del coronavirus, visiteu www.who.int i seguiu l’OMS a Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok, Pinterest, Snapchat, YouTube, Twitch
Prat de la Creu, 59-65, esc. B 4t 3
AD500 Andorra la Vella
Principat d’Andorra
© Copyright 2023 - Unicef
Deixa un comentari